TENS UNA NOTICIA SOBRE VIDRE ????? TIENES UNA NOTICIA SOBRE VIDRIO ??????

acav.blog@gmail.com

dissabte, 14 de maig del 2011

TALLER i EXPOSICIÓ TEMPORAL VITRALLS



TALLER i EXPOSICIÓ TEMPORAL
VITRALLS
INTRODUCCIÓ A L’ART DEL VITRALL
TALLER I EXPOSICIÓ AL MUSEU DELS SANTS
INTRODUCCIÓ
A la primera planta de l’exposició permanent del Museu dels Sants d’Olot es pot contemplar un vitrall de dimensions mitjanes que exemplifica la importància que es donà durant el Modernisme a aquesta tècnica artesanal.
El Museu dels Sants, amb l’objectiu de potenciar els oficis artesans, i difondre el patrimoni que custodia, proposa la realització d’un taller professional que iniciï els seus participants en la pràctica d’aquest ofici, amb la voluntat que si hi ha un interès palès durant aquesta primera edició, sigui possible presentar‐ne una altra de perfeccionament de la tècnica, per tal de donar una formació continuada.
Proposem que el curs sigui dirigit pel vitraller sabadellenc Joan Serra, copropietari de l’Art del Vitrall, un taller de vitralls obert al públic que es troba al centre de Sabadell i que des de l’any 1984 fa vitralls de plom i coure tant per a particulars com per professionals del món de la decoració i de l’arquitectura. Els anys dedicats a la professió l’avalen per a la realització d’aquesta tasca, però la seva dedicació va més enllà de la purament artesanal, des del taller que regenta, han dedicat temps i esforços a la difusió de les tècniques emprades en l’ofici: presentant conferències en universitats i museus o comissariant exposicions.
La intenció és anar més enllà del taller i fer una presentació de l’art del vitrall des d’un punt de vista tècnic però també històric, és per això que la finalitat del curs és que els participants produeixin el seu propi vitrall, i que aquest, sumat als de la resta del grup, en formi un de gran que sigui part d’una exposició que mostri com s’ha desenvolupat el curs i que expliqui les diferents tècniques de l’ofici, així com una breu història de la
seva evolució.
Aquesta exposició anirà acompanyada d’una conferència sobre la situació actual d’aquest ofici que pretén reflexionar sobre el futur d’una pràctica artesanal.

OBJECTIUS
‐ Potenciar els oficis artesans
‐ Conèixer materials i tècniques per a elaborar un vitrall
‐ Formar els participants en la pràctica de l’ofici del vitrall
‐ Iniciar un projecte de formació continuada en aquest ofici
‐ Analitzar el passat del vitrall, per observar el present de la professió i
reflexionar sobre el seu futur.

TALLER
El taller està pensat per iniciar els qui el facin en el món de l’ofici de vitraller. Es pretén que coneguin les eines, els materials i diferents tipus de tècniques, i que interioritzin un mínim d’informació històrica per tal d’entendre l’evolució que ha patit l’ofici i l’objecte del vitrall al llarg dels anys.
Els alumnes hauran d’elaborar un disseny que proposarà el professor. Aquest vitrall sumat als de tota la classe en formarà un de més gran que serà part d’una exposició que es presentarà, un cop acabat el curs, al Museu dels Sants, i que tractarà l’ofici, la tècnica i l’evolució de l’art del vitrall.
Continguts del taller:
‐ Introducció al món del vitrall (1 hora)
‐ Aprenentatge del tall del vidre (4 hores)
‐ Projecte, desenvolupament i patrons (4 hores)
‐ Tall de la peça (4 hores)
‐ Emplomat i soldat (4 hores)
‐ Massillat i acabat (4 hores)
Informació:
‐ Calendari: juliol 2011
‐ Horari: tots els dissabtes de 10 a 14 h
‐ Hores: 21
‐ Número d’alumnes: màxim 12 ‐ mínim 10
‐ Professor: Joan Serra (L’Art del Vitrall – Sabadell)
‐ Preu: 150 €*
* El preu inclou tot el material i les eines que s’utilitzaran durant el curs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada